Ποιοι είμαστε

Η φιλοσοφία μας

 

Εδώ και αρκετό διάστημα παρακολουθώντας τις αθλητικές εξελίξεις στην περιοχή μας, διαπιστώσαμε από τη θέση του γονέα, ενός " κενού "  στο

χώρο της μαζικής άθλησης στην πόλη μας . Έτσι ενεργώντας αντανακλαστικά  σε ότι συμβαίνει γύρω μας, κάνουμε την προσπάθεια να  δημιουργήσουμε  έναν νέο αθλητικό φορέα με την επωνυμία " Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας " που σκοπό έχει :

Τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών με τη συμμετοχή τους σε αγώνες, τη δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της άθλησης, τη σωματική και πνευματική ευεξία, την ψυχαγωγία των μελών και φίλων του σωματείου, καθώς και την προαγωγή του αθλητισμού γενικότερα.

Τη στήριξη του αθλητικού κινήματος των ατόμων με αναπηρία που αποτελεί διέξοδο στα καθημερινά προβλήματά τους και ασπίδα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Την ανάπτυξη αθλημάτων που δεν υφίστανται στον αθλητικό χάρτη της περιοχής όπως η κολύμβηση, η γενική γυμναστική, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η τοξοβολία την ιστιοπλοΐα κ.α. που θα δόσουν τη δυνατότητα συμμετοχής  στον αθλητισμό  σε περισσότερα παιδιά 

Τη οργάνωση ημερίδων με θέματα απο τον αθλητισμό, την υγεία και το περιβάλλον 

Τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην προπόνηση των αθλητών, στην οργάνωση και την επικοινωνία με τους γονείς.

Την οργάνωση events που θα δυναμώσουν τους δεσμούς μεταξύ παιδιών, γονέων, δασκάλων και κοινωνίας.

 

Με συμμετοχική διοίκηση και διαφάνεια σε ότι λαμβάνει χώρα στη λειτουργία του Σωματείου.